SV Mierlo-Geldrop

SV Mierlo-Geldrop is opgericht op 19 juni 1945 als de Mierlose Schaakclub. Op dinsdag 24 juni 2008 heeft de Algemene Ledenvergadering van de Mierlose Schaakclub besloten de naam van de club te veranderen in SV Mierlo-Geldrop. Deze naam werd in 2 stemrondes met 8 tegen 5 stemmen gekozen boven SV Geldrop-Mierlo. Reden voor de naamswijziging was het besluit van de leden van de Geldropse SV om hun vereniging per 1 augustus 2008 op te heffen. Zij zijn allemaal lid geworden van SV Mierlo-Geldrop. De naamswijziging is officieel ingegaan op 22 augustus 2008.

SV Mierlo-Geldrop organiseert veel activiteiten voor haar leden. Iedere week wordt er les en training gegeven aan de jeugdleden. Dit is in Mierlo op de zondagochtend van 10:00 tot 11:30 in ’t Patronaat. De Geldropse jeugdleden spelen op de dinsdagavond van 18:45 tot 19:45 in De Dreef. Geïnteresseerde jeugdschakers kunnen vrijblijvend binnenlopen op één van deze locaties en een paar keer meedoen om te kijken of ze het leuk vinden. Wij kunnen je stap voor stap het spel leren en je kunt al snel echte partijtjes spelen en zelfs meedoen met toernooien. In de regio worden regelmatig toernooitjes georganiseerd voor jeugdschakers waar iedereen aan mee kan doen. De Mierlose jeugd speelt over het algemeen mee met de Peelcup en de Geldropse jeugd kan meedoen met de Eindhovencup.

De volwassen leden kunnen op de dinsdagavond vanaf 20:00 terecht in de Weijer in Mierlo waar de interne competitie wordt gespeeld. Ook spelen we met een team mee in de avondcompetitie en de zaterdagcompetitie van de Noord-Brabantse Schaakbond. Schakers van elk niveau kunnen meespelen in onze competitie. Ben je geïnteresseerd in schaken, kom dan eens een keer kijken op een dinsdagavond.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *